Reacties

gepubliceerd op www.felisenum.nl:
Gymnasium Felisenum hoort winterse klanken

Vrijdagavond 8 februari werd het Gymnasium Felisenum, temidden van een echt winters decor, gefêteerd op een memorabel winterconcert met als hoofdact het ensemble Villa met Uitzicht.

Dit jaar was de opzet anders dan anders: het kwartet Villa met Uitzicht – onder de bezielende leiding van fluitiste en tevens invaldocente aan onze school Judy Landman – had als opdracht meegekregen het concert meer te integreren in de school. Het was dan ook voor het eerst in twaalf jaar dat een aantal talentvolle leerlingen van de school het jaarlijkse winterconcert extra luister mochten bijzetten, en met veel succes. Zo gaven de gebroeders Daan, Bas en Sjoerd Haver, Renee Moraal en Daan Koetzier het publiek kippenvel toen Bachs prachtige Air ten gehore werd gebracht.

Startend met Mozart leidden de musici het publiek via onder meer Dvorak en Gershwin naar een climax die zijn weerga niet kende: een podium vol leerlingen uit klas 1 en 2 die daar met veel passie Enrico Morricones inleiding tot wellicht de beroemdste film ooit gemaakt speelden: Once upon a time in the West. De volle zaal was meer dan enthousiast. Een mooie nieuwe traditie is geboren.
Fotoalbum: Felisenum Winterconcert 2013

8 februari 2013 … Wat een warm winterconcert speelden jullie voor ons!
Een ware Villa met vooruitzicht, want de kinderen speelden zo serieus mee.

Het Witte Theater… 11 september 2011… de kleuren van Van Gogh kwamen opnieuw tot leven!

Gaat dat zien > // dit kan toch gewoon in de kleine zalen van concertgebouwen!

‘Wij hebben erg genoten van de prachtige kleuren in jullie spel in combinatie met Van Gogh. Werkelijk subliem!’

‘Gisteren genoten van de voorstelling ‘Van Gogh Impressies” in het Witte Theater in IJmuiden. Een ontzettend mooie combinatie van muziek en verhaal in een intieme setting. Bram, Judy en Marianne gefeliciteerd met deze unieke creatie!’

‘Mooie combinatie fluit-harp! Vertellingen boeiend!’

‘Heerlijk rustgevend en mooi gebracht. Prachtig.’

‘Kunst kijken met schitterende muziek; hoe hebben jullie het bij elkaar gezocht?!’

‘We waren erg ontroerd door de combinatie van jullie muziek en de prachtige schilderijen. Blijf alsjeblieft bij elkaar en ga maar door!’

Geef ook uw reactie

Geef een reactie