kindervoorstelling Haas en Beer (PO)

Haas en Beer wonen in hetzelfde bos als buurman en buurvrouw naast elkaar. Haas houdt van netheid en is altijd bezig met opruimen en poetsen. Beer vindt het veel belangrijker om lekker te luieren en een gezellig praatje met iedereen te kunnen maken. Ze hebben altijd ruzie over de kleinste dingen. Dan breekt het Carnaval aan. Het hele bos is in rep en roer. Iedereen is gespannen en doet uiterst geheimzinnig. Die met dat paarse masker is zó leuk, maar we kennen toch niemand die zo grappig is? En wat dacht je van die met dat rode masker? Wat kan die dansen! En dan die muziek … Er ontstaan de grootste misverstanden, want wie is nou wie?

Doel van de voorstelling

Vriendschap, misverstanden en het ontdekken van iemands ware persoonlijkheid vormen het thema van deze kindervoorstelling. Via haas en beer zien we hoe kleine ergernisjes kunnen uitgroeien tot groot lijkende conflicten die de vriendschap flink op de proef kunnen stellen. Maar zodra de maskers opgaan, krijgt iedereen een open vizier en krijgen de ware gevoelens van vriendschap weer een kans. Muziek speelt een belangrijke rol in de voorstelling. De fragmenten komen uit beroemde opera’s en zijn door Villa met Uitzicht bewerkt voor Haas en Beer. Villa met Uitzicht speelt deze voorstelling in de muzikale bezetting fluit, viool, altviool en cello en met twee acteurs.

Educatiepakket

Het educatiepakket bevat een interactief spel waarin leerlingen worden uitgedaagd anders te luisteren naar muziek. Spelenderwijs leren ze te interpreteren wat ze horen. Al doende ontdekken ze de rijke belevingswereld die muziek kan oproepen en hoe je daar op verschillende manieren creatief mee kunt omgaan. Het materiaal biedt mogelijkheden om zowel individueel als in groepsverband te werken en voor opdrachten op gebied van muziek, schilderen en drama. Daarnaast leren ze de verschillende instrumenten die in de voorstelling voorkomen beter kennen.

Inschrijven

Heeft u interesse of vragen over de voorstelling? Neem dan contact op met onze zakelijk leider Judy Landman via bureau@villametuitzicht.nl

 

Leeftijd: 6-10 jaar
Per 10 leerlingen 1 begeleider
Locatie: klaslokaal of speellokaal
Kosten: 6,00 euro pp
Duur van de voorstelling: 40 minuten
Kerndoelen PO:
*Nederlands: 1, 2, 3, 4, 7, 10
*Mens en samenleving: 37
*Kunstzinnige oriëntatie: 54, 55 en 56