jongerenvoorstelling Carnaval (VO)

Vera is getrouwd met Ricardo. Verliefd reisde ze ooit met hem de wereld over. Maar nu ze volwassen zijn en een drukke baan hebben, is alles anders. Vera is zichzelf een beetje kwijt, Ze is onrustig en ontevreden en kan het geluk dat ze vroeger kende maar niet terugvinden. Om haar te helpen neemt Ricardo haar mee naar het Carnaval van Venetië, waar hij haar als mysterieuze minnaar probeert te verleiden haar ware identiteit te ontmaskeren.

 

Doel en opzet

De voorstelling Carnaval gaat over het ontdekken en behouden van je eigen identiteit in een wereld die veel druk op je uitoefent en waarin steeds maar prestaties worden gevraagd. Een actueel thema dat evengoed zo uit een negentiende-eeuwse opera kan komen. Villa met Uitzicht combineert dan ook dit eigentijdse verhaal met de mooiste operamelodieën. Er wordt niet gezongen maar geacteerd, en op dwarsfluit, viool, altviool en cello gespeeld.

De voorstelling wordt tussen de leerlingen gespeeld, waardoor leerlingen dicht op de spelers zitten en onderdeel worden van het geheel.

 

Educatiepakket

Het educatiepakket bevat een voorbereidend deel en een nabespreking. In de voorbereiding worden leerlingen uitgedaagd gericht te kijken en luisteren en te interpreteren wat ze zien en horen. Ze leren ook dat kunst niet alleen mooi of lelijk is, maar ook aanleiding biedt om naar jezelf en de wereld om je heen te kijken en wat dit voor jou kan betekenen. Het materiaal biedt mogelijkheden om zowel individueel als in groepsverband te werken en is naar eigen inzicht in te zetten. De voorbereiding vergroot de beleving bij de uiteindelijke voorstelling voor leerlingen, maar is niet verplicht.

Na de voorstelling gaan de spelers met de leerlingen in gesprek en worden leerlingen uitgedaagd te reflecteren op de voorstelling in relatie tot hun eigen leven.

 

Inschrijven

Heeft u interesse of vragen over de voorstelling of onze workshoptarieven? Neem dan contact op met onze zakelijk leider Judy Landman via bureau@villametuitzicht.nl

Leeftijd: 15+ (vanaf 3e klas havo, vwo)
Speeldata: nov 2015, feb 2016
Kosten: 300 euro per klas (max 30 leerlingen)
Per 15 leerlingen 1 begeleider
Duur van de voorstelling: 75 minuten
Kerndoelen VO:
*Nederlands: 1, 3, 4, 7, 10
*Mens en maatschappij: 36
*Kunst & Cultuur: 48, 49, 50 51 en 52